Duyuru
Lütfen Yayınlara Yorum Yapmaktan Çekinmeyiniz Yorum Yaparak Bize Destek Olunuz.

Grafik Tablet Hakkında Bilgi




Grafik Tablet kullanımıyla ilgili bilgilerin yer alacağı bu makalemize grafik tableti aldığımız andan itibaren anlatarak başlamak istiyorum fakat daha öncesinde grafik tabletin ne olduğunu anlatalım;
Grafik Tablet, Fare ile beraber yada alternatifi olarak kullanılan fakat özellik olarak çok daha gelişmiş bir araçtır çizim yaparken kalem konforunu sağlaması daha rahat ve kaliteli çizim yapmanızı sağlar, yıllarca kalemlerle yazıp çizdiğimiz için olsa gerek. Ayrıca Basınca Duyarlılık seçeneği ile kalemi ne kadar çok bastırırsak çizgimiz o kadar kalın yada ince olur fakat bu tablete göre değişim gösterir. İlerleyen makalelerde Grafik Tabletlerin diğer özelliklerinde de bahsedeceğiz.
Grafik Tabletiniz ilk geldiğince kutuyu açtığınızda; Tablet, USB Kablosu, Kalem, Kullanım Klavusu ve Kurulum CD‘si ile birlikte gelir. İlk yapmanız gereken direkt olarak Kurulum CD’sini kullanarak, Grafik tabletinizi bilgisayar üzerinde aktif hale getirmektir. Bu kısımları saymıyorum ve şimdi baştan bir anlatımla devam ediyorum.

Tableti USB ile bilgisayara bağladıktan sonra artık tableti istediğiniz gibi kullanabilirsiniz,
Photoshopu açıyoruz ve kafamıza göre çizmeye başlıyoruz. Aldığınız markaya göre üzerinde tuşlar vardır, oradan da bazı işlemleri yapabilirsiniz.

Eğer Photoshop bilginiz iyi derecede ise iş sadece elinizi alıştırmaya kalmıştır. Tabii sadece Photoshop değil  llustrator veya Corel benzeri programlarda da tableti kullanabilirsiniz.

İlk olarak tavsiyem Photoshop’ta düz çizgi, yuvarlak, dikdörtgen gibi basit formlar çizmeye çalışın. Kağıda çizdiklerinizi tablette de çizmeye çalışın, bu şekilde eliniz tablete alıştırabilirsiniz. Çizim yaparken başka resimlerden renk tonu alıp renklendirme yapmayınız, bu sizi tembelliğe alıştırır aynı zaman da hayal kırıklığına uğratır.



Etiketler:

Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..




Blogger eklentileri


0 yorum:

Sayfalar arasında geçiş yapmak için klavyeden yön tuşlarını (⇦ ⇨) kullanabilirsiniz.